Silja->Viking->Viking->Tallink->Viking

Natten mot tisdag så åkte jag och ett gäng kollegor med Silja Symphony till Helsingfors. Orsaken var att vi skulle på studiebesök till m/s Viking XPRS. Men då det inte fanns några lediga hytter på m/s Mariella till Helsingfors så tog vi Silja istället, och det är alltid trevligt att få åka lite ”andra” färjor ibland och tryna på hur de ser ut. Så det var egentligen ganska nice att vi ”måsta” ta Sympan.
Så efter att ha gjort en snabbtitt över båten så tog vi oss en drink i baren. Vi stannade uppe en stund men sedan så var det hytterna som gällde, och framför allt kojerna… 😉
På morgonen tog vi sedan en titt i alla butiker ombord innan vi käkade frulle. Sedan var det bara att gå iland och traska den knappa halvtimmen bort till Vikings terminal där vi mötte upp resten av kollegorna som skulle med och kryssa lite på XPRS:en.

Ombord på XPRS:en så hade vi full fart… Det var verkligen en intensiv resa. Vi var överallt känns det som. Utom i maskin då… Men det var verkligen intressant och vi fick verkligen jättebra bemötande ombord så var vi än kom och gick så kände vi oss välkomna :D.

Natten spenderades sedan på hotell i Helsingfors för att sedan på onsdagen på nytt åka en enkel resa över med XPRS till Tallinn, å tur va nog det att hade en extra resa på oss för vi hann som sagt inte se allt dagen före. Hem till Åland så hade vi sedan bokat Tallinks nya m/s Baltic Queen… Häftigt att åka ett nästan splitternytt fartyg. Hon var jättefin och jag gillade henne verkligen. Det stora minuset var väl personalen, kändes lite konstigt att på ett fartyg som kryssar ifrån Stockholm så kan man endast göra sig förstådd på engelska.

Till Mariehamn kom vi sedan strax före klockan fem på morgonen. Jag och kryssningsvärden skulle direkt på jobb till kära lilla röda så vi bara bytte skorv i hamnen och tog oss ombord på Rosella. Men där kom dock ett problem, jag skulle sova i en extrahytt då kollegan fortfarande var kvar ombord. De hade lämnat ett nyckelkort i vårt kontor som jag hämtade, så långt var allt bra, men då jag sedan skulle gå till hytten så funkade inte nyckeln. Prövade flera gånger och även med de övriga hytterna där i samma gång, men nej, kom inte in någonstans. Så vad gör man då klockan kvart över fem på morgonen… ?!? Jo, man går och knackar försiktigt på kryssningsvärdens dörr och frågar om man får låna soffan… 😉 Å det fick jag ju naturligtvis, så där fick vi börja bädda på morgonkvisten… Hoho, tänk vilka rykten som skulle kunnat börja gå om ”vissa” visste var jag hade spenderat natten… :D.

Kramar ♥

Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommentarer på “Silja->Viking->Viking->Tallink->Viking”

  1. Erika Says:

    Håller helt me om BQ, jättefin båt, men trist me personalen. Vi stötte även på såna som knappt kunde engelska heller, lite trist då det nästan kändes som att man va mest ti besvär emellanåt… Service??? 😦


Lämna en kommentar